دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه علم وصنعت

مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه علم و صنعت

دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه علم وصنعت

مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه علم و صنعت

ثبت نام حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان

دوستان محترم برای شرکت در دوره های کاملا مجازی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید.


www.hodat.ir

خلاصه الگوهای توسعه کشورهای آسیایی

الگوی توسعه ژاپن



الگوی توسعه ژاپن بر مبنای توسعه صنایع برای افزایش تولیدات و در نتیجه افزایش صادرات (الگوی توسعه صادرات) و رسیدن به رشد و توسعه بالای اقتصادی با اتکا بر کار گروهی بوده است. به همین خاطر روند تغییر و انتقال فازها به‌سوی توسعه و گسترش صنایع بوده است.

در این راستا ابتدا سیاست جایگزینی واردات را انتخاب کرده تا با ورود فناوری و دانش آن و فراگیری و استفاده صحیح از آن‌ها قدم به‌سوی ابداعات فناورانه و گسترش صنایع مدرن بردارند تا در نهایت به الگوی مورد نظر یعنی توسعه و افزایش تولیدات صنعتی و صادرات آن‌ها دست یابند.

از سوی دیگر اهداف در نظر گرفته در بخش کشاورزی مبتنی بر مکانیزه کردن کشاورزی و افزایش محصولات آن برای دستیابی به خودکفایی داخلی و بی‌نیازی به خارج و نیز کار گیری مازاد نیروی کار بخش کشاورزی در صنایع مدرن بوده است.

به‌هرحال ژاپن تبدیل به یک قدرت اقتصادی جهانی شده است و تحولات جهانی و نوسان‌های اقتصاد داخلی ژاپن بر یکدیگر اثر می‌گذارند.



الگوی توسعه چین



مهم­ترین دلیل توسعه چین اتکا به پارادایم مائو بود. برنامه­ ریزی در چین مثل شوروی سابق ابتدا با تأکید بر صنایع سنگین به روش مرکزی بود، اما به مرور زمان فقط سیاست­های راهبردی را ارشادگونه به­ کار می­ بردند. حوزه ­های برنامه­ ریزی ابتدا توسعه زیرساخت­های صنعتی و بعد کشاورزی بود؛ اما امروزه با بازشدن درب­های چین به روی دنیا وضعیت فرق نموده است. با روی کار آمدن شیائوپنگ و دیدگاه پراگماتیستی وی الگوی رفتاریِ اقتصادی، سیاسی چین فرق کرد و به توسعه صنعتی غربی توجه زیادی شد. این توسعه بدون توسعه سیاسی و با کنترل سیاسی است. رهیافت آن­ها رهیافت تدریجی و فزاینده بوده است.



الگوی توسعه کره جنوبی



استراتژی­ها و برنامه­ های اجرا شده در دوران توسعه کره جنوبی:

سیاست جایگزینی واردات، توسعه صادرات صنایع سبک، توسعه صنایع سنگین و شیمیایی، اصلاحات اقتصادی، شکوفایی مجدد اقتصادی.

این کشور با تکیه بر مزیت­ها، زمینه ­ها و برنامه­ های توسعه ملی با الگوهای بازار و توسعه برون­گرا ( در هماهنگی با الزامات نظام ­بین­ الملل، رشد اقتصادی پرشتابی را تجربه کرده است.



الگوی توسعه مالزی



تأکید بر بخش خصوصی به عنوان موتور رشد و توسعه اقتصادی، تأکید بر تنوع بخشی بر اقتصاد و صنعتی شدن، قرار گرفتن در یک شبکه اقتصادی پویا و فعال، اتخاذ استراتژی سرمایه­ گذاری مناسب از طریق تشویق سرمایه­ گذاری­های داخلی و جذب سرمایه ­گذاری­های خارجی، مشارکت همه جانبه مردمی در فرایند برنامه­ ریزی و توسعه اقوام مختلف با نژادهای متفاوت



الگوی توسعه سنگاپور

قبولاندن به مردم به عنوان یک جامعه مستقل باید پیشرفت کنیم، اِعمال سیاست جایگزینی واردات، تغییر ساختار اقتصاد از فعالیت­های کاربر و با ارزش افزوده کم به فعالیت­های سرمایه­ بر و با ارزش افزوده بالا، توسعه و تولیدات صنعتی در کلاس جهانی (منطقه­ گرایی)، سیاست کنونی: جهانی­ گرایی (اقتصاد مبتنی بر دانش) که شامل استراتژی­های توسعه خدمات و تولیدهای صنعتی، حمایت از SMEها به عنوان شریکان چندملیتی، ایجاد شرکت­هایی در کلاس جهانی، توجه به سرمایه انسانی و تشویق به آموزش، ایجاد فضای حمایتی ازنوآوری، استفاده بهینه از منابع کمیاب

 

 

اقتصاد مهندسی

جزوه اقتصاد مهندسی را از اینجا دانلود کنید.

جزوه ششم ویرایش شده درس تئوریهای اقتصادی و سیر تحول فناوری

جزوه ششم ویرایش شده درس تئوریهای اقتصادی و سیر تحول فناوری را از اینجا دانلود کنید.

جزوه پنجم ویرایش شده درس تئوریهای اقتصادی و سیر تحول فناوری

جزوه پنجم ویرایش شده درس تئوریهای اقتصادی و سیر تحول فناوری را از اینجا دانلود کنید.

جزوه چهارم ویرایش شده درس تئوریهای اقتصادی و سیر تحول فناوری

جزوه چهارم ویرایش شده درس تئوریهای اقتصادی و سیر تحول فناوری را از اینجا دانلود کنید.

جزوه سوم ویرایش شده درس تئوریهای اقتصادی و سیر تحول فناوری

جزوه سوم ویرایش شده درس تئوریهای اقتصادی و سیر تحول فناوری را از اینجا دانلود کنید.